Svi članci
objavljeno 06. 10. 2019.

Prednosti 5G: sve na zahtjev

Na 4G ili slabijoj Wi-Fi vezi vjerojatno doživljavate zastoje dok gledate TV uživo, na primjer vijesti ili utakmicu. Sigurno ste nekad doživjeli i smrzavanje slike dok čekate da se podaci skinu.

Sigurno imate neku svoju priču o sporom internetu, ali 5G je osmišljen da smanji zastoje koji izazivaju te probleme te osigura ogromnu podatkovnu “cijev” kojom podaci stižu do vašeg uređaja gotovo trenutačno.

Internetske igre i audio/video čavrljanja neka su područja u kojima ćete odmah vidjeti prednosti 5G tehnologije. A 5G je i osnova novog načina komuniciranja. Zasad se testno koristio za istraživanje 5G hologramskih videopoziva, uz primjene koje su višestruke: od računalnih igara do poslovnih poziva i udaljene edukacije.

A još jedna sjajna primjena 5G su web aplikacije. Iako je aplikaciju lako preuzeti i uz 5G mrežu će sve biti trenutačno, pogodnosti će biti još više. Na primjer, moži ćete osloboditi prostor za pohranu i izbjeći instalaciju jer će aplikacija biti ugrađena u web-preglednik, odakle je vi možete jednostavno streamati. Drugim riječima, 5G donosi svijet u kojem je potrebno veoma malo prostora na vašem mobitelu jer će sve, uključujući vaše aplikacije, biti trenutačno dostupno s oblaka.

Sljedeći članak

  • 5G
  • opatija
  • tehnologija

U Opatiji održan okrugli stol o prednostima 5G mreža

Objavljeno 06. 10. 2019.

Ne možeš pronaći svoj odgovor?

Postavi nam pitanje.

Zatvori
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
pitanja