Svi članci
objavljeno 06. 10. 2019.

Prednosti 5G: sve na zahtjev

Na 4G ili slabijoj Wi-Fi vezi vjerojatno doživljavate zastoje dok gledate TV uživo, na primjer vijesti ili utakmicu. Sigurno ste nekad doživjeli i smrzavanje slike dok čekate da se podaci skinu.

Sigurno imate neku svoju priču o sporom internetu, ali 5G je osmišljen da smanji zastoje koji izazivaju te probleme te osigura ogromnu podatkovnu “cijev” kojom podaci stižu do vašeg uređaja gotovo trenutačno.

Internetske igre i audio/video čavrljanja neka su područja u kojima ćete odmah vidjeti prednosti 5G tehnologije. A 5G je i osnova novog načina komuniciranja. Zasad se testno koristio za istraživanje 5G hologramskih videopoziva, uz primjene koje su višestruke: od računalnih igara do poslovnih poziva i udaljene edukacije.

A još jedna sjajna primjena 5G su web aplikacije. Iako je aplikaciju lako preuzeti i uz 5G mrežu će sve biti trenutačno, pogodnosti će biti još više. Na primjer, moži ćete osloboditi prostor za pohranu i izbjeći instalaciju jer će aplikacija biti ugrađena u web-preglednik, odakle je vi možete jednostavno streamati. Drugim riječima, 5G donosi svijet u kojem je potrebno veoma malo prostora na vašem mobitelu jer će sve, uključujući vaše aplikacije, biti trenutačno dostupno s oblaka.

Sljedeći članak

  • 5G
  • opatija
  • tehnologija

U Opatiji održan okrugli stol o prednostima 5G mreža

Objavljeno 06. 10. 2019.

Ne možeš pronaći svoj odgovor?

Postavi nam pitanje.

Zatvori
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
pitanja