Mi smo se opredijelili ostati

Mi smo se opredijelili ostati. I učiniti sve što je u našoj mogućnosti da pomognemo izgraditi konkurentno gospodarstvo te uspješno, sigurno i prosperitetno društvo. Povijesnu priliku za iskorak vidimo u tehnološkom razvoju, u novoj industrijskoj revoluciji. Zbog toga nam je potrebna najnaprednija i najkvalitetnija moguća komunikacijska infrastruktura 5G tehnologije. Ona je nužna za održivi razvoj širokopojasnog pristupa internetu, kako bi se sve ljudske aktivnosti vezane uz digitalnu tehnologiju odvijale sigurnije i bile dostupnije.

Tek razvojem mreža pete generacije bit će konačno moguće povezati milijarde uređaja i sustava u zdravstvu, obrazovanju, sigurnosti, ICT industriji, području istraživanja i razvoja, poljoprivredi, prometu i energetici. Tek kad se digitalna tehnologija u potpunosti integrira u poslovne i administrativne procese, povećat se gospodarska produktivnost, osigurati viša razina kvalitete javnih usluga i što je najvažnije – bolja kvaliteta života svih građana. Kako bi i oni ostali.

Bez razvijene komunikacijske infrastrukture nema digitalnih usluga, nema brze povezanosti, nema umreženosti strojeva i ljudi, nema napretka, nema sigurnosti.

Zato, mi, niže potpisani pozivamo sve ključne donositelje odluka iz javnog sektora, dionike iz privatnog i nevladinog sektora te akademsku zajednicu da svojim odlukama i aktivnostima omoguće brz i kvalitetan razvoj infrastrukture kako bismo mogli razvijati nove proizvode, zapošljavati nove ljude – postati konkurentniji i uspješniji. I ostati.

Razumijemo da država sama ne može ništa, stoga se, ukoliko nam se brzo omogući korištenje najnaprednijih 5G tehnologija, javno obvezujemo da ćemo:

1. Investirati svoj novac i vrijeme u razvijanje novih proizvoda i usluga te zapošljavanje. Samo tako ćemo zadržati čim više ljudi u našoj zemlji.

2. Predano raditi na digitalnoj transformaciji poslovnih procesa u privatnom i javnom sektoru. Trebamo se brzo prilagoditi novom tehnološkom dobu te iskoristiti priliku da budemo čim konkurentniji na svjetskim tržištima.

3. Izvoziti. Bez izvoza nema značajnog razvoja nacionalnog gospodarstva. Bez razvoja gospodarstva nema društvenog prosperiteta, nema više djece, ni manje odlazaka.

Uspjeh ne ovisi samo o entuzijazmu, motivaciji i idejama, već i o tehnologiji i infrastrukturi koja nam konačno može omogućiti kvalitetan iskorak prema razvijenim zemljama u Europskoj uniji. Omogućite nam da ostanemo i postanemo prepoznatljivi i uspješni.

Potpiši povelju

Ne možeš pronaći svoj odgovor?

Postavi nam pitanje.

Zatvori
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
pitanja