Svi članci
objavljeno 04. 08. 2020.

Investiramo u perspektivne osnivače i disruptivne ideje da bismo zajedno kreirali novi svijet i bili tehnološki predvodnici

Ja sam Stevica Kuharski, principal sam u Fil Rouge Capitalu, investicijskom fondu rizičnog kapitala. Komunikacijska tehnologija se razvija i dio je svakodnevnog života. Nadolazeća generacija, 5G, omogućuje razvoj aplikacija i projekata koji nalaze primjenu u širokom društvu. Kao takve su zanimljive investitorima, što uključuje i nas, Fil Rouge Capital.

Kad kažem da su nam zanimljive mislim sljedeće: komunikacijsku tehnologiju koristimo za rad na daljinu, komunikaciju s tvrtkama iz našeg portfelja i potencijalnim tvrtkama u koje ćemo investirati. Upravo od potonjih očekujemo pronalaženje problema koje će rješavati svojim aplikacijama i proizvodima uz podršku 5G tehnologije. Ako uspiju iznaći i komercijalno isplativa rješenja, tada nam postaju zanimljivi za potencijalnu investiciju.

Očekujem najviše napretka u automatizaciji poslovanja i procesa, najviše u sektoru mobilnosti. Najbolji primjeri za to su samovozeća vozila, analiza prometa, ali i prikupljanje podataka pomoću IoT uređaja koji su vezani na 5G mreže.

Kao investicijski fond rizičnog kapitala investiramo u disruptivne tvrtke. Od timova u koje investiramo očekujemo korištenje inovativnih tehnologija u razvoju njihovih produkata, ali isto tako i očekujemo da postanu predvodnici u sektorima u kojima rade. U sljedećih pet godina vjerujem da će tržište ponuditi konsolidaciju poslovnih sustava i objedinjavanje alata u automatizirane procese, a od kompanija u koje investiramo očekujemo da uz našu pomoć postanu nositelji promjena.

Investiramo u perspektivne osnivače i disruptivne ideje da bismo zajedno kreirali novi svijet i bili tehnološki predvodnici.

Stevica Kuharski, principal Fil Rouge Capital

Sljedeći članak

Transformacija urbane infrastrukture, autonomna dostavna vozila, razvoj AR aplikacija… sve to donosi 5G

Objavljeno 04. 08. 2020.

Ne možeš pronaći svoj odgovor?

Postavi nam pitanje.

Zatvori
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
pitanja