Svi članci
objavljeno 06. 12. 2021.

Europsko tržište ima najbolje 5G video iskustvo

Prema posljednoj globalnoj 5G analizi koju provodi Opensignal, Južna Koreja je ponovno na vrhu po prosječnoj brzini preuzimanja s rezultatom od 423,8 Mb/s, Norveška je druga (355,3 Mb/s), a Tajvan (320 Mb/s) pada na treće mjesto u odnosu na posljednju globalnu usporedbu Opensignala iz rujna. Od europskih zemalja, osim spomenute Norveške, na listi su još Švedska, Bugarska, Slovenija, Finska i Mađarska. Na top listi 15 zemalja prema brzini slanja podataka u 5G mrežama, nalazi se 12 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku koja se nalazi na osmom mjestu.

Europsko tržište ima najbolje 5G video iskustvo, a Švedska je na vrhu s ocjenom 83. Južna Koreja ne uspijeva ući ni među 15 najboljih na svijetu. Od pet najvećih europskih tržišta — Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije — samo je Njemačka u prvih 15 mjesta u bilo kojoj od kategorija.

Na većini globalnih tržišta 5G je još u fazi uvođenja, ali postaje sve češći. Korisnici s 5G pametnim telefonom i tarifnim 5G planom provode više od jedne petine vremena s aktivnom 5G vezom na sedam tržišta: Južnoj Koreji, Kuvajtu, Saudijskoj Arabiji, Hong Kongu, Kataru, SAD-u i Tajvan. Na svih petnaest najvećih svjetskih tržišta korisnici su imali5G signal na više od jedne trećine lokacija koje su posjetili.

Sljedeći članak

  • DESI DIGITALEU

Hrvatska na 19. mjestu po digitalizaciji u EU

Objavljeno 06. 12. 2021.

Ne možeš pronaći svoj odgovor?

Postavi nam pitanje.

Zatvori
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
pitanja