Svi članci
objavljeno 17. 10. 2019.

Budućnost online igara

Sve što sada činimo s pametnim telefonima moći ćemo činiti brže i bolje. 5G će omogućiti pametne naočale koje pružaju uvid u poboljšanu stvarnost (Augmented Reality, AR), mobilnu virtualnu stvarnost, mnogo bolju kvalitetu videa i Internet stvari (Internet of Things) koji omogućava razvoj pametnih gradova. A tu su i stvari koje danas ne možemo predvidjeti ni zamisliti – ali ćemo ih moći izgraditi. To mogu biti dronovi koji obavljaju dostave po velikim gradovima ili operacije spašavanja na udaljenim područjima, uređaji koji sprječavaju požare na Velebitu i otocima, nadzor prometa. Sve te usluge bežično će komunicirati jedna s drugom i s baznim stanicama putem 5G mreža.

Jednako će tako 5G biti ključan za autonomna vozila: omogućit će im da komuniciraju međusobno te čitaju mape i podatke o prometu uživo.

Ili, ako ćemo prozaičnije, gameri će vidjeti manje delayja ili latencije u igrama. Na primjer, kad pritisnu gumb, a učinak se ne vidi na zaslonu. Mobilni će videi biti gotovo trenutačni i bez trzanja (što će sigurno razveseliti sve influencere). Videopozivi bi trebali biti jasniji i manje istrzani. Prijenosni uređaji za fitness moći će mjeriti vaše zdravlje u stvarnom vremenu, obavještavajući liječnike u hitnim situacijama.

Sljedeći članak

  • DEUTSCHE TELEKOM
  • Europa
  • Uvođenje 5g

Deutsche Telekom uveo 5G u pet njemačkih gradova

Objavljeno 17. 10. 2019.

Ne možeš pronaći svoj odgovor?

Postavi nam pitanje.

Zatvori
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
pitanja