Svi članci
objavljeno 17. 10. 2019.

Budućnost online igara

Sve što sada činimo s pametnim telefonima moći ćemo činiti brže i bolje. 5G će omogućiti pametne naočale koje pružaju uvid u poboljšanu stvarnost (Augmented Reality, AR), mobilnu virtualnu stvarnost, mnogo bolju kvalitetu videa i Internet stvari (Internet of Things) koji omogućava razvoj pametnih gradova. A tu su i stvari koje danas ne možemo predvidjeti ni zamisliti – ali ćemo ih moći izgraditi. To mogu biti dronovi koji obavljaju dostave po velikim gradovima ili operacije spašavanja na udaljenim područjima, uređaji koji sprječavaju požare na Velebitu i otocima, nadzor prometa. Sve te usluge bežično će komunicirati jedna s drugom i s baznim stanicama putem 5G mreža.

Jednako će tako 5G biti ključan za autonomna vozila: omogućit će im da komuniciraju međusobno te čitaju mape i podatke o prometu uživo.

Ili, ako ćemo prozaičnije, gameri će vidjeti manje delayja ili latencije u igrama. Na primjer, kad pritisnu gumb, a učinak se ne vidi na zaslonu. Mobilni će videi biti gotovo trenutačni i bez trzanja (što će sigurno razveseliti sve influencere). Videopozivi bi trebali biti jasniji i manje istrzani. Prijenosni uređaji za fitness moći će mjeriti vaše zdravlje u stvarnom vremenu, obavještavajući liječnike u hitnim situacijama.

Sljedeći članak

  • DEUTSCHE TELEKOM
  • Europa
  • Uvođenje 5g

Deutsche Telekom uveo 5G u pet njemačkih gradova

Objavljeno 17. 10. 2019.

Ne možeš pronaći svoj odgovor?

Postavi nam pitanje.

Zatvori
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
pitanja