5G renesansa

Zakoračite u budućnost

Prije samo 20 godina mobitel je bio doslovno mobilni telefon. Mogli smo razgovarati ili si poslati SMS poruku. I to je bilo to: one rudimentarne igre s prvih mobitela nisu zapravo vrijedne spomena.

Zdravlje

Kvalitetan sustav zdravstvene skrbi počiva na nizu strukturiranih podataka koji povezuju pojedine segmente sustava.

Transport

Prijevoz koji je brz, siguran i ugodan? Zvuči kao znanstvena fantastika, ali upravo je ovo jedno od područja na kojem 5G doista ima priliku zasjati.

Financije

Svijet financija i bankarstva već je u svojevrsnoj transformaciji i teško je zamisliti da bi nova tehnologija mogla donijeti još veće promjene. Ali 5G će – uz superbrza računala, AR, VR i IoT (Internet stvari) dodatno promijeniti industriju.

Proizvodnja

Za razliku od prve industrijske revolucije koja je počivala na pari i željezu, ova se industrijska revolucija temelji na računalnoj snazi i tehnologijama koje pokreću bolje, učinkovitije radno mjesto.

Retail

Zatvaraju se klasične trgovine, a internetska trgovina je u procvatu. Što još 5G može donijeti, a da se već nije dogodilo? Zapravo, tri su najvažnije stvari.

Gradovi

Sve brži rast gradova i klimatske promjene predstavljaju velik izazov gradovima diljem svijeta. Tako je i nastao koncept „pametnih gradova“, odnosno gradova koji razvijaju strategije pametnog razvoja pokretanog digitalnom tehnologijom koje dovode do inovativnih rješenja prenapučenosti, naprezanja prometne infrastrukture, zagađenja…

Članci stručnjaka

Prije samo 20 godina mobitel je bio doslovno mobilni telefon.
Mogli smo razgovarati ili si poslati SMS poruku.
I to je bilo to: one rudimentarne igre s prvih mobitela
nisu zapravo vrijedne spomena.

Mark Hamill

Članak stručnjaka 3

Antonio Ivanković

Članak stručnjaka 2

Marko Marković

Članak stručnjaka

Ne možeš pronaći svoj odgovor?

Postavi nam pitanje.

Zatvori
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
pitanja